Vloerisolatie TONZON

Met de juiste isolatie behoren optrekkende kou en vochtproblemen tot het verleden en wint u meer leefcomfort en een lagere energie rekening. Wij hebben zeer goede ervaring met het plaatsen van bodemfolie eventueel in combinatie met thermokussens.

Veel kruipruimtes zijn vochtig of vaak zelfs nat. Het folie-systeem werkt tweeledig: het stopt de voortdurende verdamping van vocht uit de kruipruimtebodem en het isoleert de vloer. Optrekkende kou en vochtproblemen behoren daardoor tot het verleden. Doordat de vloer nu veel warmer is, is die droger: geen schimmel, minder huisstofmijt.

Bekijk onze folder over TONZON vloerisolatie.

Het principe van de vloerisolatie met Thermoskussens is vergelijkbaar met de thermosfles: de kussens voorkomen dat er uitwisseling van warmte is tussen de onderkant van de vloer en de koude kruipruimte en funderingsmuren. De warmte blijft daar waar u het hebben wilt: in de kamer op de vloer.

De temperatuurverdeling in de kamer wordt daardoor gelijkmatiger en op de vloer is het praktisch net zo warm als bij het plafond. In de nacht -als de thermostaat lager staat- kan de vloer zelfs het warmste oppervlak in de kamer worden. Je kunt gerust spreken van een passieve vloerverwarming. Uw energierekening zal aanzienlijk dalen.

Bijkomend voordeel, de kruipruimte blijft goed toegankelijk in tegenstelling tot het gebruik van schelpen ed. TNO heeft het effect van kruipruimtefolie op de vochtigheid van de kruipruimte onderzocht, het resultaat was zeer positief.

De belastingdienst heeft een speciale “isolatie regeling” waarbij de werkzaamheden mogelijk in het lage btw tarief vallen. Deze regeling is enkel van toepassing bij de combinatie bodemfolie met thermoskussens.

Meer informatie over vloerisolatie?
Bezoek dan de officiële TONZON website.